اسکولیوز چیست؟

فرد مبتلا به اسکولیوز دارای انحنای C شکل یا S سمت راست در ستون فقرات خود است.

اسکولیوز می تواند در هر سنی ظاهر شود ، اما اغلب بین سنین ۱۰ تا ۱۲ سال یا در دوران نوجوانی ظاهر می شود. در حالی که اسکولیوز در نوزادان نادر است ، اسکولیوز نوزادان می تواند افراد را قبل از ۳ سالگی تحت تاثیر قرار دهد.

در بیشتر موارد ، هیچ علت شناخته شده ای برای اسکولیوز وجود ندارد. پزشکان به این بیماری اسکولیوز ایدیوپاتیک می گویند. در موارد دیگر ، اسکولیوز ممکن است با فلج مغزی ، دیستروفی عضلانی یا اسپینا بیفیدا ارتباط داشته باشد. از طرف دیگر ، ممکن است یک ناهنجاری هنگام تولد باشد.

پزشکان منحنی های ستون فقرات را به صورت ساختاری یا غیر ساختاری طبقه بندی می کنند. منحنی ساختاری دائمی است و ممکن است به دلیل بیماری یا آسیب باشد. منحنی غیر ساختاری موقتی است ، به این معنی که ستون فقرات از نظر ساختاری طبیعی است. در هر صورت ، پزشک سعی می کند علت را پیدا و تصحیح یا درمان کند.

اسکولیوز باعث انحنای ستون فقرات به یک طرف می شود. خمیدگی می تواند در هر قسمتی از ستون فقرات وجود داشته باشد ، اما بیشترین نواحی آسیب دیده قسمت فوقانی ستون فقرات و قسمت تحتانی کمر است.

اسکولیوز بیشتر در مراحل بعدی کودکی یا اوایل نوجوانی که فرد هنوز به سرعت در حال رشد است شایع است. در زنان بیشتر از مردان شایع است.

اسکولیوز همیشه قابل توجه نیست ، اما برخی از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به یک طرف خم شوند یا شانه ها یا باسن ناهموار به دلیل منحنی ستون فقرات داشته باشند.

در بیشتر موارد ، فرد نیازی به درمان ندارد زیرا منحنی اغلب مقدار قابل توجهی پیشرفت نمی کند. با این حال ، بسته به میزان خمیدگی و سن کودک ، پزشکان ممکن است ترکیبی از بریس پشت و فیزیوتراپی را توصیه کنند.

تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به اسکولیوز ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. عوارض احتمالی اسکولیوز شامل درد مزمن ، مشکلات تنفسی و کاهش توانایی برای ورزش است.

درمان اسکولیوز چیست؟

در بیشتر موارد ، اسکولیوز دوران کودکی و نوجوانی خفیف است و نیازی به درمان ندارد. با انحنای ۱۰ تا ۲۵ درجه ، پزشک معمولاً در فواصل ۳ ، ۶ یا ۱۲ ماهه با فرد معاینه می کند تا بررسی کند که آیا وضعیت در حال تغییر است یا خیر.

برای انحنای ۲۵ تا ۴۰ درجه ، پزشک ممکن است بستن بریس را توصیه کند. اگر منحنی بیشتر از این باشد و اسکلت هنوز نابالغ باشد ، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.

پزشک هنگام تصمیم گیری در مورد گزینه های درمانی ، عوامل زیر را در نظر می گیرد:

  • جنسیت: زنان بیشتر از مردان به اسکولیوز مبتلا هستند که به تدریج بدتر می شود.
  • شدت منحنی: نوع و شدت منحنی ممکن است بر نحوه پیشرفت آن تأثیر بگذارد. منحنی های S شکل در کسانی که مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک هستند معمولی است ، در حالی که منحنی های C شکل در بین کسانی که دچار اسکولیوز عصبی عضلانی هستند شایع تر است.
  • موقعیت منحنی: به احتمال زیاد منحنی در قسمت مرکزی ستون فقرات بدتر از منحنی در قسمت پایین یا بالا است.
  • بلوغ استخوان: اگر رشد استخوان های فرد متوقف شود خطر بدتر شدن آن کمتر است. بریس در حالی که استخوان ها هنوز در حال رشد هستند موثرتر است.

در اسکولیوز نوزادان ، پزشک ممکن است به جای مهاربندی از گچ گیری استفاده کند تا به رشد ستون فقرات نوزاد در وضعیت معمولی کمک کند. گچ به قسمت بیرونی بدن نوزاد متصل می شود و در هر زمان آن را می پوشند. از آنجا که اکثر نوزادان به سرعت رشد می کنند ، پزشک باید مرتباً گچ را عوض کند.

بریس اسکولیوز چیست؟

اگر فردی مبتلا به اسکولیوز متوسط ​​است و استخوان ها هنوز در حال رشد هستند ، پزشک ممکن است بریس را توصیه کند. بریس از انحنای بیشتر جلوگیری می کند ، اما اسکولیوز را درمان یا معکوس نمی کند.

معمولاً فرد باید به طور مرتب از بریس استفاده کند ، حتی در شب. اثربخشی آن با تعداد ساعاتی که فرد بریس می پوشد در روز ارتباط دارد.

بریس به طور کلی کارهایی را که فرد می تواند انجام دهد محدود نمی کند. اگر آنها مایل به انجام فعالیت بدنی هستند ، می توانند بریس را بردارند.

وقتی رشد استخوان ها متوقف می شود ، دیگر نیازی به بست نیست.

فیزیوتراپی

برخی از افراد برای تسکین درد و ناراحتی ناشی از اسکولیوز به متخصص فیزیوتراپی مراجعه می کنند.

متخصصین فیزیوتراپی ستون فقرات را دستکاری کرده و درمان های جایگزین را ارائه می دهند. آنها معتقدند که تنظیم مجدد ستون فقرات باعث بهبود و شرایط بیمار می شود.

درمان فیزیوتراپی ممکن است کیفیت زندگی را برای افراد مبتلا به اسکولیوز بهبود بخشد.

تمرینات فیزیوتراپی مختلف ممکن است به اسکولیوز کمک کند و متخصصان طیف وسیعی از استراتژی ها را پیشنهاد می دهند. با این حال ، همه آنها با هدف تنظیم مجدد ستون فقرات ، قفسه سینه ، شانه ها و لگن برای رسیدن به حالت معمولی.

جراحی اسکولیوز

در موارد شدید ، اسکولیوز با گذشت زمان پیشرفت می کند. در این موارد ، پزشک ممکن است فیوژن ستون فقرات را توصیه کند. این جراحی که توسط بهترین جراح اسکولیوز و ستون فقرات انجام می گیرد ، انحنای ستون فقرات را کاهش داده و از بدتر شدن اسکولیوز جلوگیری می کند.

کودکان معمولاً بعد از ۴ تا ۶ هفته می توانند به مدرسه بازگردند و پس از ۳ تا ۶ ماه می توانند در ورزش شرکت کنند. آنها باید به مدت یک سال از ورزش هایی که پشت آنها را خم می کند ، مانند اسب سواری و ورزش های تماسی پرهیز کنند. در برخی موارد ، آنها ممکن است برای حمایت از ستون فقرات به مدت ۶ ماه از بریس پشتی استفاده کنند.

پزشک فقط درصورتی که انتظار داشته باشد مزایای آن بیشتر از خطرات باشد ، فیوژن ستون فقرات را توصیه می کند.

 

 

کلمات مرتبط :

اسکولیوز چیست؟ – درمان اسکولیوز – بهترین جراح اسکولیوز