انواع اسکولیوز
هنگامی که ستون فقرات فرد دچار انحنای جانبی می شود – به این وضعیت پزشکی اسکولیوز گفته می شود. این منحنی شبیه به “S” یا “C” است ، درجه انحنا نیز معمولا خفیف است اگرچه در برخی موارد می تواند افزایش پیدا کند. هنگامی که اسکولیوز خفیف است در زندگی روزمره مشکلی ایجاد نمی کند اما در موارد شدید حتی می تواند باعث مشکلات تنفسی شود. به طور کلی ، دردناک نیست اما در این شرایط پزشکی ، باید با یک متخصص اسکولیوز تماس بگیرید.
دلیل این وضعیت مشخص نیست ، اما دو عامل اصلی که بر این وضعیت تأثیر می گذارند عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی هستند. اسپاسم عضلانی ، سندرم مارفان ، تومورها ، فلج مغزی اغلب به عنوان دلایل این بیماری در نظر گرفته می شوند. عمدتا از روش تشخیصی اشعه ایکس برای تعیین وضعیت استفاده می شود. این بیماری اغلب در مواردی که انحنا ثابت است و در جایی که ستون فقرات در وضعیت طبیعی قرار دارد ، به صورت ساختاری طبقه بندی می شود.
درمان انواع اسکولیوز بستگی به نوع انحنا ، علت و محل آن دارد و با نظر بهترین جراح ستون فقرات و اسکولیوز تعیین می شود، انحناهای جزئی عموماً به طور منظم کنترل می شوند. فرایند درمان شامل بریس ، چند تمرین و در نهایت جراحی است. فرد باید به طور مرتب از بریس استفاده کند تا از سن رشد بگذرد. بریس باید از اتصالات خوبی برخوردار باشد. تمرینات خاصی وجود دارد که می تواند به جلوگیری از بدتر شدن وضعیت کمک کند. آنها می توانند با بریس همراه شوند.
انواع اسکولیوز
اسکولیوز مادرزادی
اسکولیوز مادرزادی نادر است و یکی از ۱۰۰۰۰ نوزاد تازه متولد شده را مبتلا می کند. این ناشی از ناهنجاری های ستون فقرات است که در رحم رشد می کند. هنگامی که جنین رشد می کند ، ناهنجاری مهره ها یکی از دلایل اصلی اسکولیوز مادرزادی است. همچنین می تواند ناشی از تشکیل ناقص یا جزئی استخوان یا از بین رفتن استخوان باشد.
اسکولیوز زودرس
شایع ترین محدوده سنی برای تشخیص اسکولیوز در نوجوانی. به همین دلیل است که به اسکولیوز نوجوانان معروف است. هنگامی که این بیماری قبل از ۱۰ سالگی اتفاق می افتد ، از آن به عنوان اسکولیوز زودرس یاد می شود.
اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان
اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان یکی از شایع ترین انواع اسکولیوز است. همانطور که از نامش پیداست ، این بیماری در سنین نوجوانی رخ می دهد ، اما هنوز علت آن مشخص نشده است.
اسکولیوز دژنراتیو
اسکولیوز بزرگسالان یا اسکولیوز دژنراتیو با انحنای جانبی ستون فقرات که با گذشت زمان پیشرفت می کند ، تشخیص داده می شود. انحطاط ستون فقرات و مشکل دیسک از علائم شایع پیری است. هنگامی که دیسک ها و مفاصل شروع به تخریب و تخریب می کنند باعث انحنای ستون فقرات در یک طرف می شود. این برجسته ترین علامت اسکولیوز است. معمولاً در ستون فقرات کمری و در ناحیه کمر رشد می کند و به شکل C در می آید.
اسکولیوز عصبی عضلانی
اسکولیوز عصبی عضلانی به دلایل متعددی ایجاد می شود که باعث اختلالات ستون فقرات و مشکلات مغز و ماهیچه ها می شود. وقتی اعصاب و ماهیچه ها نتوانند هم ترازی مناسب را حفظ کنند ، منجر به خم شدن ستون فقرات می شود.
کلمات مرتبط :
انواع اسکولیوز – درمان اسکولیوز – بهترین جراح اسکولیوز – درمان اسکولیوز با بریس